Procornea

Het coronavirus en contactlenzen 

Logischerwijze zijn alle ogen op dit moment gericht op de wereldwijde gevolgen van het coronavirus. De bijbehorende maatregelen hebben effect op iedereen, ook in de optiekbranche. Ben je contactlensdrager of contactlensspecialist? Als contactlensfabrikant volgen wij nauwlettend de richtlijnen en updates van het RIVM. Op deze pagina vind je veel gestelde vragen en antwoorden m.b.t. de impact van het coronavirus en contactlenzen. Voor alles geldt: houd rekening met de richtlijnen van het RIVM, denk aan je eigen gezondheid en die van anderen.

Vraag & antwoord: oogzorgspecialist

We hebben oog voor elkaar, zeker in deze tijd. Als samenwerkingspartner willen wij je voorzien van zoveel mogelijk relevante informatie voor jouw contactlenspraktijk in deze uitdagende tijden. We hebben een Q&A samengesteld m.b.t. de impact van het coronavirus en contactlenzen. Deze pagina blijven we updaten.

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten, zodat we jou (waar mogelijk) aan een antwoord kunnen helpen!

Q&A oogzorgspecialist

Live webinar: corona en contactlenzen

Op 18 mei aanstaande organiseert contactlensfabrikant Procornea Nederland B.V. een live webinar met Ron Beerten en gastspreker Eef van der Worp! Het onderwerp is COVID-19 & contactlenzen. Tijdens dit webinar zullen Eef en Ron dit thema in de breedste zin van het woord bespreken. Daarbij zullen zij – op basis van de nieuwste internationale inzichten  – antwoord proberen te geven op vragen als:

  • Zijn er extra risico’s voor contactlensdragers? Alle type contactlenzen komen aan bod, met extra aandacht voor speciale lenzen zoals orthokeratologie, myopie management en sclera lenzen.
  • Welke opties heb je als oogzorgspecialist? Wat zijn de richtlijnen?
  • Hoe ga je om met contactlenscontroles?

Het webinar start om 15:00 uur. Er wordt verwacht dat dit webinar ongeveer 1,5 uur duurt, inclusief ruimte voor vragen.

Meld je aan

Sectorplan Optiek

Opticiens mogen per 11 mei weer open! Vanaf dat moment treedt het Sectorplan Optiek in werking, dat tot stand is gekomen door NUVO, Optitrade, Centrop, ANVC en UFON.

In het protocol worden de minimale vereisten voor veilige optiek beschreven. Het is vrij aan de opticien om aanvullende voorzorgmaatregelen te treffen.

Voor alles geldt: de adviezen die via de overheid en beleid makende instanties worden verspreid zijn leidend.

Sectorplan

Vraag & antwoord: contactlensdragers

Vraag jij je als contactlensdrager af wat de impact is van het coronavirus en het dragen van contactlenzen?

Als contactlensfabrikant volgen wij nauwlettend de richtlijnen en updates van het RIVM. Wij hebben een Q&A samengsteld van veelgestelde vragen. 

Q&A contactlensdrager

Compliance bij myopie management

Myopie Management Specialist en optometrist Gabi Steenbekkers heeft vanuit huis een vlog gemaakt om jou tips en handvatten te geven om in deze periode de compliance bij de myopie management therapie te kunnen blijven waarborgen.

#oogvoorelkaar

Bekijk de vlog