Procornea

DreamLite Zoom nachtlenzen

  • Overdag geen lenzen of leesbril meer nodig; complete bewegingsvrijheid
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Een goed alternatief voor laserbehandeling
Vind een opticien in de buurt

Goeiedag, je gelooft je ogen niet! Hoe eenvoudig kan het zijn? Slapen met nachtlenzen en overdag haarscherp zien zonder een bril, leesbril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen.

 

Voor wie?

Het grote verschil met 'standaard' multifocale lenzen is dat je DreamLite Zoom nachtlenzen overdag niet in hoeft te doen. Ideaal bij het tenissen, zwemmen en met uitjes, kortom bij een actieve levensstijl. Als je als lensdrager snel last hebt van droge of geïrriteerde ogen, vooral in bepaalde omstandigheden zoals bij veel beeldschermwerk, arico en verwarming, kan DreamLite ook een uitkomst bieden. Door lenzen niet overdag, maar ’s nachts te kunnen dragen krijgen je ogen meer rust. DreamLite nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. DreamLite heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. 

Hoe werkt het?

Naarmate je ouder wordt ga je dichtbij slechter zien. Presbyoop heet dat. Dit komt omdat de elasticiteit van de ooglens met de jaren afneemt. Het oog kan dus minder goed focussen. Je hebt dan een leesadditie nodig om dit te corrigeren. Het principe van DreamLite Zoom is hetzelfde als van de standaard DreamLite nachtlens: 's nachts voor het slapen gaan doe je de lenzen in, 's ochtends als je opstaat doe je ze weer uit. Even anders kijken naar scherp zien dus. De lens corrigeert gedurende de nacht ongemerkt je oogfout, inclusief de leesadditie. Dit kan tot maar liefst een leesadditie van +1,50 D. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met DreamLite keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.

 

Gebruik

DreamLite Zoom nachtlenzen worden gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal en gaan maarliefst een jaar mee. Wij adviseren om deze lenzen elk jaar te laten vervangen.

Uniek

DreamLite Zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland. Deze maatwerk lens, uitgevonden door Procornea, wordt speciaal voor jou in Nederland op maat geproduceerd op basis van de aanmeting door je contactlensspecialist. Letterlijk uniek dus.
Lees ook Het Algemeen Nachtblad, dit is een unieke krant vol feitjes en het laatste nieuws over bijziendheid, het belang van lifestyle voor je ogen en de unieke eiegenschappen van DreamLite nachtlenzen.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je DreamLite nachtlenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean in combinatie met Lacrifresh Moisture.

Ever Clean bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een tweedelige tablet. De tablet bestaat uit een groene en een witte laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en, versterkt door het ‘SELF ACTION’-effect, zorgt het direct voor de verwijdering van proteïne. Tegelijkertijd regelt de groene laag de vertraagde neutralisatie en verlenging van het desinfecteren door de waterstofperoxide.

Lacrifresh Moisture is een bevochtigingsdruppel en bevat kwalitatief hoogwaardig hyaluronan. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor een stabiele en lang aanhoudende traanfilm en werkt als smeermiddel tussen contactlens, cornea en ooglid.