Procornea

BYO Premium KC

  • Stabiele visus
  • Easy fit dankzij Flex Zones
  • Optimale dikteverdeling
Vind een opticien in de buurt

Wanneer vormstabiele lenzen voor medische toepassing niet de juiste oplossing bieden, is de BYO Premium KC lens het alternatief. Het zachte silicone hydrogel materiaal garandeert een optimale zuurstofdoorlaatbaarheid. Dit maakt de lens bijzonder geschikt voor medische toepassing.

Voor wie?

De BYO Premium KC zachte maatwerk lens is ontwikkeld voor mensen met onregelmatige cornea’s. Wanneer de cornea vervormd of beschadigd is, zijn er met traditionele contactlenzen en brillen vaak geen mogelijkheden meer om de gezichtsscherpte te verbeteren. BYO Premium KC heeft zogenaamde Flex-Zones in de periferie die de lens makkelijk aan te passen maken op de onregelmatige cornea.

Gebruik

BYO Premium KC kan dagelijks worden gedragen voor een periode van drie maanden. Wij adviseren de lens elke drie maanden te vervangen.

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor zachte lenzen download je hier

Om je BYO Premium KC lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean Plus of Unica Sensitive.

Unica Sensitive is een alles-in-één vloeistof uitermate geschikt bij gevoelige ogen door de toevoeging van de lichaamseigen stof Hyaluronan. De lensvloeistof heeft een minimale concentratie conserveringsmiddelen en werkt als een smeermiddel tussen contactlens, cornea en ooglid.

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.