Procornea

Megasoft

  • Eerste keuze bij praktisch alle indicaties voor bandage lenzen
  • Te gebruiken wanneer standaard bandagelenzen regelmatig uitvallen
  • Speciaal aanbevolen voor afsluiting van de filtratie-bleb na trabeculectomie of wanneer er sprake is van symblepharon.
Vind een opticien in de buurt

De Megasoft therapeutische zachte bandagelens wordt o.a. gebruik als hulpmiddel om het oogweefsel te helpen herstellen. De lens is extra groot om zo een groot gedeelte van het voorsegment van het oog te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

  • Voor wie?

    Deze lens wordt speciaal aanbevolen ter bescherming na een glaucoom operatie waarbij een sclera flap is gemaakt waaruit oogvocht kan druppelen om de druk in het oog te verlagen. De Megasoft wordt ook ingezet bij symblepharon, ofwel vergroeiing van het bindvlies van de oogleden met de oogbol. Een gekwalificeerde optometrist, oogarts of contactlensspecialist kan deze aandoening diagnosticeren. 

  • Gebruik

    De Megasoft bandagelens kan voor een periode van maximaal 4 weken gedragen worden. Na deze periode moet de lens zorgvuldig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Aanbevolen wordt om 2 lenzen te hebben per oog. Zo kunnen de lenzen afgewisseld worden en is er voldoende tijd om de uitgenomen lenzen te reinigen en te desinfecteren. Wanneer de lens niet meer voldoende kan worden gereinigd en gedesinfecteerd dient deze altijd te worden vervangen. 

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor zachte lenzen download je hier

Om je Megasoft bandagelenzen goed te reinigen en te desinfecteren adviseren wij Ever Clean Plusin combinatie met Lacrifresh Moisture.

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.

Lacrifresh Moisture is een bevochtigingsdruppel en bevat kwalitatief hoogwaardig hyaluronan. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor een stabiele en lang aanhoudende traanfilm en werkt als smeermiddel tussen contactlens, cornea en ooglid.