Procornea

Senso E Min

  • Eerste keuze bij rest-ametropie na refractieve chirurgie
  • Reversed binnengeometrie
  • Oplossing voor post-refractieve chirurgie met minimale irregulariteit.
Vind een opticien in de buurt

De Senso E Min lens biedt een ideale passing voor het oog na refractieve chirurgie. Het is de eerste keuze bij rest-ametropie (resterende oogafwijking, ofwel bijziend ofwel verziend).

  • Voor wie?

    Refractiechirurgie is het, door middel van een operatieve ingreep, permanent corrigeren van de refractieafwijking (oogfout). Een voorbeeld hiervan is ooglaseren. Soms lukt dit niet volledig en blijft er een kleine afwijking over. Senso E Min is een lens ontworpen om te passen op de speciale vorm van de cornea na zo’n ingreep.

  • Gebruik

    De Senso E Min lens kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je Senso E Min lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean Plus en Saline Unidose.

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.


Saline Unidose is een isotone, gebufferde, steriele zoutoplossing op waterbasis. Het heeft een fysiologische pH die ideaal is voor elk oogoppervlak. Gebruikers met gevoelige ogen kunnen hun lenzen na de gebruikelijke reiniging naspoelen met Saline Unidose. Saline Unidose is vrij van conserveringsmiddelen en daarom ideaal bij gebruik van scleralenzen.