Procornea

Senso Full Sclera

  • Perfecte optiek
  • Grote diameter
  • Eerste keuze wanneer de Senso Mini Sclera ontoereikend is
Vind een opticien in de buurt

De Senso Full Sclera lens rust alleen op de sclera (oogwit) en overbrugt de cornea (hoornvlies) volledig. Uniek is dat de Senso Full Sclera in meerdere uitvoeringen mogelijk is, zoals perifeer torisch en bitorisch. Deze lens is de eerste keus wanneer er geen acceptabele passing kan worden bereikt met de Senso Mini Sclera.

  • Voor wie?

    De Senso Full Sclera is ideaal voor mensen met zeer ernstig irregulaire cornea’s. Wanneer de cornea vervormd of beschadigd (irregulair) is, zijn er met traditionele contactlenzen en brillen vaak geen mogelijkheden meer om de gezichtsscherpte te verbeteren. Een sclera lens is groter en gaat over de cornea heen. Hij rust op de sclera, ofwel het oogwit. De cornea wordt beschermd in een bedje van vocht. Dit biedt veel comfort en een optimale visus. 

  • Gebruik

    De Senso Full Sclera kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen. 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je Senso Full Sclera lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean en Saline Unidose. 

Ever Clean bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een tweedelige tablet. De tablet bestaat uit een groene en een witte laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en versterkt door het ‘SELF ACTION’-effect, zorgt het direct voor de verwijdering van proteïne. Tegelijkertijd regelt de groene laag de vertraagde neutralisatie en verlenging van het desinfecteren door de waterstofperoxide.

Saline Unidose is een isotone, gebufferde, steriele zoutoplossing op waterbasis. Het heeft een fysiologische pH die ideaal is voor elk oogoppervlak. Gebruikers met gevoelige ogen kunnen hun lenzen na de gebruikelijke reiniging naspoelen met Saline Unidose. Saline Unidose is vrij van conserveringsmiddelen en daarom ideaal bij gebruik van scleralenzen.