Procornea

Senso KC

  • Eerste keus bij keratoconus
  • Progressieve asferische binnen geometrie
  • Comfort Edge Design
Vind een opticien in de buurt

Senso KC is een vormstabiele lens geschikt voor verschillende stadia van keratoconus. Senso KC heeft geen zichtbare overgangen. Dankzij het progressieve ontwerp en het Comfort Edge Design biedt deze lens een optimaal draagcomfort en beweging. De voorkant van de lens wordt gemaakt met AB-technologie; zo ontstaat een perfecte optiek.

Voor wie?

De Senso KC lens is speciaal ontwikkeld voor toepassing bij milde tot gevorderde keratoconus. Keratoconus is een afwijking aan het hoornvlies. Het hoornvlies verandert hierbij van de standaard bolle vorm naar een spitse (kegel) vorm. Deze vorm maakt dat reguliere contactlenzen niet goed meer passen. Een gekwalificeerde optometrist, oogarts of contactlensspecialist kan deze aandoening vaststellen.

Gebruik

De Senso KC lens kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen. 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je Senso KC lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean, of GP Multi in combinatie met de GP Cleaner.

Ever Clean bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een tweedelige tablet. De tablet bestaat uit een groene en een witte laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en, versterkt door het ‘SELF ACTION’-effect, zorgt het direct voor de verwijdering van proteïne. Tegelijkertijd regelt de groene laag de vertraagde neutralisatie en verlenging van het desinfecteren door de waterstofperoxide.


GP Multi is een alles-in-één vloeistof speciaal voor vormstabiele lenzen. Het bestanddeel Poloxamer zorgt voor een schoon lensoppervlak en voorkomt dat micro organismen zich hier aan hechten. Twee soorten bevochtigers (HPMC en PVP) verhogen het draagcomfort van de lenzen. Daarbij geeft GP Multi een extra beschermend en comfortabel laagje om de contactlens.


GP Cleaner heeft een zeer effectieve reinigende werking die de meest hardnekkige aanslag verwijdert. Deze non-ionische reinigingsvloeistof bevat deeltjes die lipiden elimineren die zich aan het oppervlak van de contactlens hechten. GP Cleaner moet altijd in combinatie met GP Multi gebruikt worden.