Procornea

Senso KCQ

  • Eerste keus bij gevorderde keratoconus
  • Kwadrantspecifiek
  • Prismatische stabilisatie
Vind een opticien in de buurt

Senso KC Q is speciaal ontworpen voor gevorderde keratoconus. De Senso KCQ lens is dé keuze wanneer Senso KC geen oplossing meer biedt. Het unieke kwadrantspecifieke design is ontworpen met als doel om perfect te passen op de typische druppel (kegel) vorm van de gevorderde keratoconus.

  • Voor wie?

    De Senso KCQ lens biedt een ideale passing bij gevorderde keratoconus. Keratoconus is een afwijking aan het hoornvlies, waarbij deze verandert van de standaard bolle vorm naar een spitse (kegel) vorm. Deze vorm maakt dat reguliere contactlenzen aan de onderzijde te veel af staan en dus niet goed passen. Bij een extreme(re) kegelvorm is het risico dat een contactlens uit wordt geduwd door het onderste ooglid. Senso KCQ is speciaal ontworpen om dit tegen te gaan en tegelijkertijd optimaal comfort te bieden. Een gekwalificeerde optometrist, oogarts of contactlensspecialist kan keratoconus vaststellen. 

  • Gebruik

    De Senso KCQ lens kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen. 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je Senso KCQ lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean Plus, of GP Multi in combinatie met de GP Cleaner.

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.


GP Multi is een alles-in-één vloeistof speciaal voor vormstabiele lenzen. Het bestanddeel Poloxamer zorgt voor een schoon lensoppervlak en voorkomt dat micro organismen zich hier aan hechten. Twee soorten bevochtigers (HPMC en PVP) verhogen het draagcomfort van de lenzen. Daarbij geeft GP Multi een extra beschermend en comfortabel laagje om de contactlens.


GP Cleaner heeft een zeer effectieve reinigende werking die de meest hardnekkige aanslag verwijdert. Deze non-ionische reinigingsvloeistof bevat deeltjes die lipiden elimineren die zich aan het oppervlak van de contactlens hechten. GP Cleaner moet altijd in combinatie met GP Multi gebruikt worden.