Procornea

Senso Semi Sclera

  • Hét alternatief voor corneale lenzen
  • Optimaal draagcomfort
  • Eenvoudige handeling
Vind een opticien in de buurt

De Senso Semi Sclera is het beste van beide werelden. De druk van de lens is verdeeld tussen cornea (hoornvlies) en sclera (oogwit). Hierdoor is zowel het draagcomfort als de visus zeer goed. Uniek is dat de Senso Semi Sclera in meerdere uitvoeringen mogelijk is, zoals perifeer torisch en bitorisch. Deze zijn ook verkrijgbaar met een multifocaal optiek.

  • Voor wie?

    Senso Semi Sclera lenzen worden aanbevolen als alternatief voor corneale lenzen. Bijvoorbeeld wanneer een corneale lens niet goed verdragen wordt en met een zachte lens onvoldoende gezichtsscherpte wordt bereikt.

  • Gebruik

    De Senso Semi Sclera kan dagelijks worden gedragen voor een periode van een jaar. Wij adviseren de lens elke twaalf maanden te vervangen.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je Senso Semi Sclera lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean Plus, of GP Multi in combinatie met de GP Cleaner.

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.


GP Multi is een alles-in-één vloeistof speciaal voor vormstabiele lenzen. Het bestanddeel Poloxamer zorgt voor een schoon lensoppervlak en voorkomt dat micro organismen zich hier aan hechten. Twee soorten bevochtigers (HPMC en PVP) verhogen het draagcomfort van de lenzen. Daarbij geeft GP Multi een extra beschermend en comfortabel laagje om de contactlens.

GP Cleaner heeft een zeer effectieve reinigende werking die de meest hardnekkige aanslag verwijdert. Deze non-ionische reinigingsvloeistof bevat deeltjes die lipiden elimineren die zich aan het oppervlak van de contactlens hechten. GP Cleaner moet altijd in combinatie met GP Multi gebruikt worden.