Procornea

BYO Premium MC

  • Speciaal geleverd voor myopie management
  • Maatwerk
  • Bijzonder geschikt bij hogere sterktes en cilinder afwijkingen
Vind een opticien in de buurt

Een zachte lens op maat speciaal geleverd voor myopie management en heeft mogelijk een remmende werking op de ontwikkeling van bijziendheid.BYO Premium MC wordt met een unieke rekentool exact op maat berekend en is hierdoor erg geschikt voor myopie management bij hogere sterktes.

Voor wie?
Deze lens wordt speciaal geleverd aan jongeren met een indicatie van progressieve bijziendheid. Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.2 Hoge bijziendheid leidt regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.3 BYO Premium MC contactlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben mogelijk een remmende werking op ontwikkeling van bijziendheid met het doel om hoge bijziendheid - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen.¹ Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welke behandeling het beste is. Het voordeel van BYO Premium MC lenzen is dat ze erg comfortabel- en heel geschikt voor hogere sterktes en cilinderafwijkingen zijn.

Hoe werkt het?
Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoog bijziend) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.3 De BYO Premium MC contactlens heeft een uniek profiel gemaakt om deze groei zo veel mogelijk te remmen én tegelijkertijd te zorgen voor scherp zicht. Zelfs bij hogere sterktes en cilinder afwijkingen. 

Gebruik
Voor maximale werking van de therapie is een minimum draagtijd van 6+ dagen per week en 10+ uur per dag van belang. De lens dient elke drie maanden te worden vervangen.

Veiligheid
Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt, zie kopje vloeistoffen. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de bijsluiter. Deze is te verkrijgen bij de specialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen.

 ¹ Bickle, K.M. & Nichols, J,J 2014, Myopia Control Today, Contact Lens Spectrum, Vol 29 Issue August 2014. Pages 20,21,23-26

2  Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.

3 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-66

 

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor zachte lenzen download je hier.

Voor het intensief reinigen, desinfecteren, bewaren, afspoelen en inzetten van BYO Premium MC lenzen is Ever Clean Plus de beste keuze. Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.