Procornea

DreamLite MC nachtlenzen

  • Speciaal geleverd voor myopie management
  • Volledige vrijheid bij sport en spel
  • Overdag geen (lees)bril of lenzen meer nodig
Vind een opticien in de buurt

DreamLite MC nachtlenzen zijn oorspronkelijk niet ontwikkeld voor myopie management maar uit onderzoek blijkt dat ze mogelijk een remmende werking hebben op de ontwikkeling van bijziendheid.¹

Voor wie?
Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn maar kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.2 Hoge bijziendheid leidt regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.3 DreamLite MC nachtlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben mogelijk een remmende werking op ontwikkeling van bijziendheid, met het doel om hoge bijziendheid - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen¹. Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welk type contactlens of type behandeling het beste. Het voordeel van DreamLite MC nachtlenzen is dat ze alleen 's nachts tijdens het slapen worden gedragen. Overdag vrijuit rennen, sporten en zwemmen zonder een bril of contactlenzen. 

Hoe werkt het?
Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoog bijziend) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.3 DreamLite MC nachtlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben mogelijk een remmende werking op ontwikkeling van bijziendheid. Ze werken als een soort beugel voor je oog. De speciale vorm van de lens maakt het hoornvlies ’s nachts als je slaapt heel subtiel iets platter. Dit corrigeert je oogfout waardoor je overdag zonder je lenzen in gewoon scherp ziet. Ideaal bij sporten.

Gebruik
Voor maximale werking is het van belang dat de DreamLite MC lens elke nacht gedragen wordt. DreamLite MC nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen. 

Veiligheid
Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt, zie kopje vloeistoffen. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de handleiding. Deze is te verkrijgen bij de specialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen. 


¹ Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539

2  Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.

3 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-660.

4 Walline JJ, Greiner KL, McVey ME, et al. Multifocal Contact Lens Myopia Control. 2013 1040-5488/13/9011-1207/0 VOL 90, NO. 11. 

 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je DreamLite MC nachtlenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean Plus in combinatie met Lacrifresh Moisture.

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.

Lacrifresh Moisture is een bevochtigingsdruppel en bevat kwalitatief hoogwaardig hyaluronan. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor een stabiele en lang aanhoudende traanfilm en werkt als smeermiddel tussen contactlens, cornea en ooglid.