Procornea

MiSight® 1 day daglenzen

  • Speciaal voor myopie management
  • Dagelijkse vervanging
  • Comfortabel en eenvoudig
Vind een opticien in de buurt

De perfecte combinatie van optimaal zicht en myopie management. Een zachte daglens met ActivControl® technologie ontwikkeld om progressieve bijziendheid te remmen.1

Voor wie?
Deze lens is ontwikkeld voor jongeren met een indicatie voor progressieve bijziendheid. Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.2 Hoge bijziendheid leidt regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.3 MiSight® daglenzen zijn speciaal ontwikkeld om de verergering van bijziendheid bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen met het doel om hoge bijziendheid - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen. Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welke behandeling het beste is voor jouw kind. Het voordeel van MiSight® daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel eenvoudig in gebruik. Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.    

Hoe werkt het?
Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoog bijziend) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.3 Het unieke ontwerp van MiSight® 1 day heeft speciale behandelzones met ActivControl® technologie. In de contactlens zijn speciale ringen aangebracht waardoor de verergering van de bijziendheid actief wordt geremd én je tegelijkertijd scherp zicht hebt ongeacht verschillende pupildiameters en lenscentratie. 

Gebruik
MiSight® 1 day is een daglens en dient elke dag vervangen te worden. Voor maximale werking van de therapie is een minimale draagtijd van 6+ dagen per week en 10+ uur per dag van belang.

Veiligheid
Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de bijsluiter. Deze is te verkrijgen bij de specialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen. 

CE-certificering 
MiSight® 1 day is de eerste on-label zachte daglens voor myopie management waarvan middels langlopend wetenschappelijk onderzoek bewezen is dat deze het verergeren van bijziendheid vermindert.1 Naast de CE-certificering in Europa is de laatste kroon op dit werk de eerste FDA-goedkeuring op de Amerikaanse markt voor een contactlens die bijziendheid remt. Het officiële persbericht tref je hier.  

 

1 Chamberlain P, Back A, Lazon P, et al. 3 year effectiveness of a dual-focus 1 day soft contact lens for myopia control. Presented at the 40th British Contact Lens Association Clinical Conference and Exhibition; 10 June 2017; Liverpool, United Kingdom. 

2 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.

3 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-660.

4 Walline JJ, Greiner KL, McVey ME, et al. Multifocal Contact Lens Myopia Control. 2013 1040-5488/13/9011-1207/0 VOL 90, NO. 11. 

 

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

MiSight® 1 day is een daily disposable contactlens. Deze vervang je dagelijks. Daarom heb je bij deze lens geen contactlensvloeistoffen nodig voor reiniging en onderhoud.