Procornea

Flexi

  • Optimale traancirculatie
  • Aanbevolen bij plus-sterkten
  • Ideale lens voor een kleine lidspleet
Vind een opticien in de buurt

De Flexi vormstabiele lens is gemakkelijk aan te meten. Door de kleine diameter in combinatie met een grote optische zone worden bij hoge plus-sterkten vaak uitstekende resultaten bereikt. Ook bij kleine lidspleetopeningen is de Flexi een uitstekende keuze. De Flexi is ook leverbaar met multifocaal optiek en in een front-, binnen- en bitorische uitvoering.

Voor wie?

  • De Flexi vormstabiele lens bereikt bij hoge plus-sterkten vaak uitstekende resultaten en is bijzonder geschikt bij kleine lidspleetopeningen. Flexi IT is de binnentorische uitvoering van de Flexi vormstabiele contactlens. Het toepassingsgebied is een corneacilinder vanaf 2,25 D. De Flexi IT is ook bitorisch leverbaar.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze Helpdesk tel. 0313 677 677. 

De bijsluiter voor vormstabiele lenzen download je hier

Om je Flexi lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij GP Multi in combinatie met de GP Cleaner. 

GP Multi is een alles-in-één vloeistof speciaal voor vormstabiele lenzen. Het bestanddeel Poloxamer zorgt voor een schoon lensoppervlak en voorkomt dat micro organismen zich hier aan hechten. Twee soorten bevochtigers (HPMC en PVP) verhogen het draagcomfort van de lenzen. Daarbij geeft GP Multi een extra beschermend en comfortabel laagje om de contactlens. 

GP Cleaner heeft een zeer effectieve reinigende werking die de meest hardnekkige aanslag verwijdert. Deze non-ionische reinigingsvloeistof bevat deeltjes die lipiden elimineren die zich aan het oppervlak van de contactlens hechten. GP Cleaner moet altijd in combinatie met GP Multi gebruikt worden.